Innehåll Vin

Vin är en alkoholdryck som görs på jäst saft från vindruvor. Drycker som jäses av annan frukt- eller bärråvara än vindruvor benämns fruktvin.

Vin, med undantag av starkvin, har vanligen en alkoholhalt av 8 till 15 volymprocent alkohol.

Inom Europeiska unionen definieras vin som ”den produkt som framställs uteslutande genom total eller partiell alkoholjäsning av krossade eller okrossade färska druvor eller av druvmust” av tillåtna druvsorter och med krav på tillåten alkoholhalt som är beroende på odlingszon och vintyp. Produkter som inte uppfyller dessa krav får inte säljas som vin inom EU.

Nedan följer indikationer om kalorier för några typer av viner. Mer information kommer att publiceras inom kort.
Information om EU regleringar finns även att läsa här

Rött vin
100 ml 13%: 75 Kcal

Vitt vin
100 ml 13%: 75 Kcal

Rosé
100 ml genomsnittligt glas innehåller 73 Kcal

Mousserande
100 ml 12%: 69 Kcal

Alkoholfritt
100 ml: 20 Kcal

Experten har ordet

De vanligaste alkoholfrågorna